انسان های باهوش و با تجربه سعی می کنند به شکلی رفتار کنند که احساس ناخوشایندی از اون رفتار، به خودشون و به دیگران منتقل نکنند برای همین روی تک تک رفتارهای خودشون فکر می کنند و بعد از فیلتر کردن رفتارهای اشتباه و نادرست ، عمل می کنند. داخل این مقاله 6 رفتاری که انسان های باهوش انجام نمیدن رو بهتون معرفی کردم پس تا انتها همراه این مقاله باشید.
مورد اول: بی توجهی به شایعات و عدم شایعه پراکنی
انسان های باهوش به هیچ شایعه ای توجه نمی کنند حالا این شایعه ممکنه یه خبر عمومی باشه یا یک خبر در مورد کسی که میشناستش و تا زمانی که در مورد اون خبر به قطعیت نرسه نه قضاوت میکنه نه واکنشی از خودش نشون میده
همچنین سعی میکنه هیچوقت در مورد فرد یا چیزی صحبت نکنه چون میدونه این رفتار هیچ کمکی در ایجاد آرامش یا موفقیتش نداره و یک کار کاملا بیهودست و با افرادی که مدام کنارش غیبت می کنند یا شایعه پراکنی انجام میدن به شکلی رفتار میکنه که دیگه این کار رو کنارش انجام ندن.
مورد دوم : هیچ وقت از کلمه "باید" استفاده نمی کنند.
کلمه باید زمانی استفاده میشه که قرار نیست انجامش بدیم. مثلا باید از شنبه ورزش کنم، باید ماهی سه کتاب بخونم، باید یک کسب و کار جدید شروع کنم. هیچ کدوم از این بایدها انجام نمیشه و تو همون باید باقی میمونه و رفته رفته تبدیل به حسرت میشه اما افراد باهوش به جای باید، به شکل منطقی و درست هدف گذاری می کنند و از همون لحظه شروع می کنند و منتظر مهیا شدن هیچ شرایطی نمیشن.
این به معنا نیست که بدون فکر و بی گدار از همون لحظه شروع به انجام هر کاری می کنند؛ این افراد برای کارهای خودشون اولویت بندی می کنند و طبق اون اولویت بندی انجامش میدن.
مورد سوم: هیچوقت احساس حقارت نمی کنند.
افراد باهوش میدونند همه آدم ها خاص و منحصر به فرد هستند و هیچ انسانی حق نداره خودش رو حقیر و کوچک بدونه چون باور داره اگه در زنجیره این دنیا حضور نداشته باشه، این جهان یک نقص جدی داره پس به خودش و توانایی هاش ایمان داره و خودش رو با هیچ انسان دیگه ای مقایسه نمی کنه.
مورد چهارم: پافشاری کورکورانه روی عقیده و باور
باورهای هر انسانی قابل احترام و ارزشمنده اما برخلاف ویژگی های بارز شخصیتی انسان، باورها قابل تغییر و بهبود هستند و انسان های باهوش این رو به خوبی میدونند که هیچ باور مطلقی وجود نداره و ممکنه بعضی وقت ها درگیر باورهای اشتباهی بشن. برای همین مدام باورهای خودشون رو بررسی می کنند و در صورت اشتباه بودن، اون ها رو اصلاح می کنند و بی دلیل روی باورهای خودشون پافشاری نمی کنند.
اما در صورتی که متوجه شوند باورهاشون درسته با احترام به باور بقیه روی باور خودشون باقی میمونند.
مورد پنجم: مخالفت کردن با همه
بعضی از افراد فکر می کنند اگر با نظر همه اطرافیان خودشون مخالفت کنند فرد جذاب و تاثیرگذاری میشن در حالی که افراد باهوش بی دلیل با همه مخالفت نمی کنند و فقط زمانی این کار رو انجام میدن که مخالفتشون منطقی و با دلیل درست باشه و این مخالفت رو کاملا درست و بدون پرخاش بیان می کنند.
مورد ششم : نگرانی در مورد گذشته
انسان های خردمند از خوبی گذشته لذت می برند و از بدی هاش تجربه می گیرند اما هیچ وقت در گذشته گیر نمی کنند چون گذشته هر چقدر تلخ یا شیرین قابل بازگشت و تغییر نیست اما احساسات ما قابل تغییر هستند و نگرش های ما قابل تغییر هستند پس به جا حسرت خوردن در مورد گذشته از لحظه حال لذت می برند و سعی می کنند اکنون خودشون رو به بهترین شکل ممکن سپری کنند و نگاه روشنی به آینده داشته باشند.
حرف آخر:
هوش انسان تقسیم بندی های زیادی داره و در این جا منظور از هوش ، هوش هیجانی و هوش اجتماعی افراد بود که انجام ندادن مواردی که داخل ویدیو بهش اشاره شد، نشونه بالا بودن هوش اجتماعی افرادی هستش که این اشتباهات رو انجام نمیدن که خیلی مهم تر از هوشیه(IQ) که همه افراد در موردش فکر می کنند.
حالا شما بگید با توجه به این موارد فرد باهوشی هستید؟
نویسنده: پژمان احمدی