همه ما انسان ها در کنار نقاط قوت خود، نقاط ضعفی هم داریم که برامون اذیت کننده هستند و احساس می کنیم اگر این نقاط ضعف نبودند فرد بهتری بودیم و احساس بهتری برای زندگی کردن داشتیم. در کنار ضعف هایی که واقعا باید اصلاح شوند، ضعف هایی هستند که در واقع ضعف قابل توجهی نیستند و فقط از نظر خود ما یک نکته منفی به شمار میان. مثلا فردی رو در نظر بگیرید که دو ویژگی داره، ویژگی اول دروغ گو بودنشه و ویژگی دوم تیره بودن پوستشه.
کاملا واضحه که ویژگی اول یک نقطه منفی و ضعف بزرگ به شمار میاد اما ویژگی دوم یک نقطه منفی نیست و فقط از دیدگاه خودش، ضعف اون رو نشون میده. در این مقاله میخوام راهکارهایی بهتون بدم تا نمونه هایی از ویژگی دوم رو تبدیل به نقطه قوت کنید یا باهاش کنار بیاید، پس تا انتها همراه من باشید.
راهکار اول: اون ویژگی رو بشناسید.
امروزه به دلیل تاثیر زیاد شبکه های اجتماعی روی ما، معیارهای درست جاشون رو به معیارهایی دادند که اصلا به زندگی واقعی ما انسان ها نزدیک نیستند پس به جای اینکه خودمون رو با این معیارها بسنجیم باید به دنیای واقعی نگاه کنیم و با توجه به اون، ویژگی خاص خودمون رو بازشناسی کنیم. اون موقع خواهیم دید خیلی از اون ویژگی ها دیگه ضعف به شمار نمیان.
راهکار دوم: نقاط قوت را در کنار اون ویژگی خاص بگذارید.
خیلی از ما تمام نقاط قوت و خوب خودمون رو فراموش میکنیم و با یک لنز خیلی قوی روی یک ویژگی خاص زوم می کنیم خب کاملا واضحه این کار باعث میشه حس خوبی به خودمون نداشته باشیم در حالی که اگر با دید بازتری به خود نگاه کنیم و نقاط قوت رو پیدا کنیم و اون ها رو فهرست کنیم خواهیم دید نقاط قوت ما خیلی بیشتر از یک ویژگی خاصه که ما رو اذیت میکنه.
راهکار سوم: اون رو مخفی نکنید.
مخفی کردن یک ویژگی خاص باعث میشه بهش احساس بدتری داشته باشیم و هر روز میزان رنجمون بخاطر اون ویژگی بیشتر بشه در حالی که اگه دست از مخفی کردن برداریم کم کم از اون حساسیت کاسته میشه. فقط کافیه از قضاوت دیگران نترسیم و یکبار برای همیشه اون ویژگی رو آشکار کنیم.
راهکار چهارم: اگه راه حلی داره، انجامش بدین.
خیلی از اون ویژگی هایی که برای ما نقطه ضعف به شمار میان راهکارهایی دارند که می تونند اون رو اصلاح کنند پس اگر واقعا اون ویژگی، راهکار به خصوصی داره، انجامش بدین مثلا اگه وزنتون باید به حد خاصی برسه یک رژیم غذایی درست و تمرین ورزشی میتونه همه چیز رو تغییر بده یا اگر از ارتباط برقرار کردن با جنس مخالف می ترسید اون رو یاد بگیرید اما این رو باید بپذیریم بعضی از ویژگی ها راه حل درست و اصولی ندارند پس قرار نیست برای همه نقاط ضعف خودمون به خصوص ویژگی های ظاهری، راهکار پیدا کنیم.
راهکار پنجم: حس تمایز داشته باشید.
داشتن یک ویژگی خاص، میتونه باعث تمایز ما با دیگران بشه. قرار نیست همه آدم ها شبیه هم بشن که متاسفانه به دلایل مختلف خیلی از انسان ها حداقل از لحاظ ظاهری دارن شبیه هم میشن اما ما نباید وارد اون دسته بشیم و باید خودمون رو اونطور که هستیم بپذیریم و اون وجه تمایز رو دوست داشته باشیم و بهش افتخار کنیم چون هر کدوم از ما خاص و منحصر به فرد هستیم و یکی از دلایل خاص بودنمون همون ویژگیه که داره اذیتمون میکنه.
راهکار ششم: حساس نباشید.
اطراف ما انسان هایی هستند که جز مسخره کردن و یادآوری کردن ویژگی منفی افراد، کار دیگه ای بلد نیستند. در مقابل چنین افرادی اگر جبهه بگیرید بیشتر سعی می کنند این کار رو تکرار کنند پس به جای حساس شدن روی مسخره کردن ها یا شوخی کردن های این افراد باید بهشون بی تفاوت و خنثی بشیم. همین خنثی شدن باعث میشه به مرور دیگه اون کار رو تکرار نکنند.
راهکار هفتم: ببینیم چقدر ما را از زندگی عادی جدا میکنه.
خیلی از ویژگی های خاص ما که اون هارو نقاط منفی میدونیم هیچ تاثیری روی زندگی ما ندارند و بودن یا نبودنشون در کیفیت زندگی ما تفاوتی ایجاد نمی کنند پس به جای تمرکز کردن روی اون ویژگی ها، باید به فکر قوی تر کردن نقاط مثبتمون باشیم چون باعث میشن در همه جنبه های زندگی پیشرفت کنیم.
کلام آخر
نقاط منفی ما انسان ها یا قابل اصلاح هستند یا قابل پذیرش که در هر دو صورت نباید ما رو از زندگی عادی خارج کنند و کاری کنند فقط روی اون ها تمرکز کنیم چون ما انسان ها مجموعه ای از ویژگی های مختلف هستیم که هر کدوم از اون ها ارزشمند و تاثیرگذار هستند پس دوربین نگاهتون رو از حالت زوم صد برابری خارج کنید و با دید بازتری به خودتون نگاه کنید.
حالا شما بگید چه ویژگی خاصی دارید که از نظر بقیه آدم ها نقطه ضعف به شمار میاد؟
نویسنده: پژمان احمدی