بیشتر آدم ها در موقعیت هایی قرار گرفته اند که دعوای لفظی یا جر و بحث کلامی داشته باشند. در اون لحظه آدم ها سعی می کنند به شکلی رفتار کنند که نشان دهند حق با خودشان است و طرف مقابل دارد اشتباه می کند و همین دلیل باعث می شود دعواهای لفظی بالا بگیرد و ادامه پیدا کند.
در این مقاله میخوام بهتون یاد بدم چطور دعواهای لفظی رو مدیریت کنید و در آخر به یک سرانجام منطقی و قابل قبول برسید، پس حتما تا انتها همراه من باشید.
1-به جز دهان از گوش خود هم استفاده کنید.
خیلی از افراد حین دعواهای لفظی بدون توجه کردن به صحبت های طرف مقابلشون مدام سعی دارن عقاید و نظرات خودشونو به صورت رگباری بیان کنند و اجازه نمیدن طرف مقابل صحبت کنه و فکر می کنند اگه اینکارو بکنند برنده اون جر و بحث میشن. در حالی که به جای سعی در برنده شدن باید کاری بکنید که اون دعوای لفظی به یک نتیجه مناسب برسه پس حین دعوای لفظی اجازه دهید طرف مقابل هم عقاید خودش رو بیان کنه.
در بسیاری مواقع، وقتی دو طرف صحبت های خود را بیان می کنند خیلی راحت تر به نتیجه مطلوب می رسند.
2-زود قضاوت نکنید.
میدونی امروز فلانی چی گفت …..
شنیدن ادامه ی جملاتِ عبارت بالا باعث میشه خیلی از افراد بدون این که از اصل ماجرا به صورت درست باخبر شوند در مورد اون فلانی! قضاوت کنند و دست به تلفن بشن و به اون فرد یا زنگ بزنند یا اینکه پیام بدهند و یک دعوای لفظی رو شروع کنند در حالی که بهترین کار اینه که قبل از شروع یک جر و بحث لفظی از خود اون فرد بخواید در مورد شنیده های شما توضیح بده.
در اکثر مواقع سوء تفاهم ایجاد شده برطرف میشه و اگه واقعا مشکلی باشه با روش منطقی حل میشه.
3-در حین دعوا از آرامش و سکوت استفاده کنید.
به جای اینکه سعی کنید عقاید خودتون رو از دهانتون به صورت رگباری بیرون بریزید و یا بعد از صحبت طرف مقابل بلافاصله جواب بدهید در حین اون مکالمه ملتهب، در جاهای مناسب سکوت کنید و آرامش داشته باشید این کار باعث میشه:
- بهترین جواب ها رو پیدا کنید و دیگه بعد دعوا حسرت نخورید که چرا اینو نگفتم یا چرا اینو گفتم .
- شما رو یک فرد آرام و خونسرد نشون میده و همین باعث میشه دست بالا رو حین دعوا داشته باشید.
- حتی اگر بعد از دعوا ارتباط شما با اون طرف قطع بشه، شما به عنوان یک فرد قابل احترام و متشخص در ذهنش ثبت میشید.
- اون دعوا هر چقدر سنگین هم باشه بعد دعوا حالتون خیلی شدید بد نمیشه و میتونید خودتون رو کنترل کنید.
4-از نکات منفی و رازهای طرف مقابل استفاده نکنید.
خیلی از آدم ها حین دعوا با یک فرد دیگه همه نکات منفی که داخل اون فرد هست رو براش لیست می کنند و بهش میگن تا بتونن دعوا رو به نفع خودشون تموم کنند در حالی که این کار باعث میشه هم فرد مقابل از این روش استفاده کنه که نتیجش میشه یه حال بد مشترک که تا روزها هیچ کدوم رو رها نخواهد کرد، هم باعث میشه دیگه نتونند به همدیگه مثل قبل اعتماد کنند پس به جای گفتن نکات منفی که هیچ ربطی به اون جر و بحث نداره روی موضوع اصلی تمرکز کنید تا بتونید به بهترین نتیجه برسید.
5-افراد دیگر رو وارد دعوای خودتون نکنید.
اینکه بخواید یک نفر دیگه رو وارد دعوا کنید که بین شما قضاوت کنه یا تصمیم بگیره یک اشتباه خیلی خطرناک حین اختلافات به حساب میاد چون اون فرد حتی اگه خیرخواه هر دو طرف باشه نمیتونه بین شما قضاوت درستی داشته باشه پس سعی کنید خودتون اختلافاتتون رو مدیریت کنید.
6-زیاد سخت نگیرید.
خیلی از دعواها به دلیل سخت گیری های وسواسی اتفاق میفته و همین باعث میشه دعوا کشدار هم بشه در حالی که اگر با دید بازتری به موضوع نگاه کنید خواهید دید خیلی راحت میشه این اختلاف رو برطرف کرد.
7-به سوالات یکی یکی جواب دهید.
وقتی شما موضع پایین رو دارید مثلا اشتباهی رو شما انجام دادید و طرف مقابل از دست شما شاکیه و مدام در حال پرسیدن سوالات زیاد و توضیحات متعدده سعی کنید یکی یکی به سوالات جواب بدین یعنی اگه در حین جواب به یک سوال فرد مقابلتون یک سوال دیگه پرسید بهش بگید اجازه بده جواب این سوال رو تموم کنم بعد برم سراغ سوال بعدی .
این کار باعث میشه طرف مقابل آروم تر بشه و راحت تر صحبت های شما رو بشنوه.
8-احساسات خودتون رو کنترل کنید.
بعضی از افراد حین دعوای لفظی خیلی زود گریه می کنند و همین باعث میشه اون مشکل در اون لحظه به روش درست حل نشه و ادامه دار بشه پس سعی کنید حین دعوا احساسات خودتون رو کنترل کنید و بهترین روش برای کنترل احساسات اینه که خیلی زود هر حرفی بهتون بر نخوره چون به قول معروف حین دعوا حلوا خیرات نمی کنند! پس یک مقدار صبور باشید تا به شکل درست اون بحث به اتمام برسه.
9-فریاد نزنید و ناسزا نگید.
یکی از بدیهی ترین کارهایی که حین دعوا نباید انجام بدین فریاد زدن و ناسزا گفتن های زیاده. این کار باعث میشه کنترل دعوا از دست شما خارج بشه و بعد از دعوا هم حال بدی رو تجربه کنید.
البته خیلی از آدم ها فکر می کنند با ناسزا گفتن و فریاد زدن آروم میشن و تا حدی هم این موضوع درسته اما این آرامش نسبی در مقایسه با آرامشی که توسط روش های ذکر شده به وجود میاد خیلی کمتر و ناپایدار تره.
جمع بندی:
جر و بحث های لفظی یک امر اجتناب ناپذیره چون خواسته یا ناخواسته افراد دچار اشتباهاتی میشن که افراد دیگه رو عصبانی میکنه اما کنترل و مدیریت اون کار سختی نیست فقط کافیه در مرتبه اول آرامش خودتون رو حفظ کنید و در مراتب بعدی از روش های ذکر شده استفاده کنید.
شما حین دعوا چطور برخورد می کنید؟
نویسنده: پژمان احمدی