آیا شما برای آشنا شدن با افراد جدید مشکل دارید؟ متوجه شدین که دعوت افراد مختلف رو تا حالا رد کردین؟ به احتمال زیاد این رفتارها به دلیل خجالتی بودن شماست. کمرویی زمانی اتفاق میفته که شما وقت زیادی رو صرف قضاوت خودتون بر اساس معیارها و نظرات دیگران می کنید. شما دائم در تلاش هستید تا بفهمید در موقعیتهای مختلف چطوری باید رفتار کنید.
این رفتار باعث میشه نتونید تعاملات خوبی با افراد مختلف پیدا کنید اما با انجام دادن راهکارهایی میتونید بر کمرویی خودتون غلبه کنید وبا اعتماد به نفس بیشتری زندگی کنید داخل این مقاله 12 روش برای غلبه بر کمرویی رو بهتون معرفی کردم پس تا انتها همراه من باشید.
شماره یک: خودتان رو بپذیرید
اگر همیشه سعی میکنید خودتون را با دیگران هماهنگ کنید، چیزی جز فرسودگی و ناراحتی بدست نمیارید. شما باید درک کنید که همه قرار نیست شما رو دوست داشته باشند و این اشکالی نداره.پس به جای اینکه سعی کنید همه رو راضی نگه دارید خود واقعی تون رو قبول کنید و اون رو به همه نشون بدید. اگر خودتون و ویژگی های خودتون رو قبول کنید، همه چیز براتون آسون تر میشه.
شماره دو: باور کنید کسی شما رو نگاه نمیکنه.
اگر میخواید بر کمرویی و اضطراب اجتماعی خودتون غلبه کنید،این باور رو درون خودتون تقویت کنید که اطرافیان شما با ذره بین به زندگی شما نگاه نمیکنند. اون ها مشغول زندگی خودشون هستند و در بیشتر اوقات اصلا متوجه رفتارهای شما نمی شوند پس به جای ترسیدن از قضاوت دیگران و نگران بودن از تحت نظر قرار گرفتن، رفتارهایی که میدونید درست هست رو انجام بدید.
شماره سه: نقاط قوت خودتون رو بغل کنید.
کاری رو پیدا کنید که ازش لذت می برید و میدونید که اگه روش تمرکز کنید میتونید داخلش خوب باشید، این کار بهتون کمک میکنه بر کمرویی خودتون غلبه کنید. چون با اینکار متوجه وجود یک ویژگی منحصر به فرد داخل خودتون میشید که شما رو از بقیه آدم ها متمایز میکنه. دونستن اینکه شما دارای برخی ویژگی های منحصر به فرد هستید، اعتماد به نفس شما رو زیاد و میزان خجالت شما رو کم میکنه.
شماره چهار: مواظب خودتون باشید
مراقبت از خودتون میتونه اعتماد به نفس شما رو زیاد کنه. حتی کارهای کوچیکی مثل دوش گرفتن، نخ دندون کشیدن، کوتاه نگه داشتن ناخن ها و کرم مرطوب کننده زدن میتونه تفاوت زیادی در احساس شما نسبت به خودتون ایجاد کنه. در کنار رعایت بهداشت خوب، اگه لباس مناسب و آراسته ای هم بپوشید ، از اینکه چقدر نسبت به خودتون احساس بهتری دارید، شگفت زده میشید. با این افزایش اعتماد به نفس، دیگر ترسی از ملاقات با افراد جدید و ایجاد مکالمه نخواهید داشت.
شماره پنج:صحبت کردن رو تمرین کنید.
تمرین کردن صحبت میتونه تاثیر خیلی زیادی در کنار گذاشتن خجالت داشته باشه. در بیشتر موقعیت ها ما صحبت نمی کنیم چون فکر می کنیم نمی تونیم نظر و حرف خودمون رو به درستی بیان کنیم در حالی که میتونید خودتون رو در موقعیت های مختلف تصور کنید و به تنهایی یا به کمک یکی از افرادی که کنارش راحت هستید اون موقعیت رو تمرین کنید این تمرین باعث میشه در شرایط واقعی بهتر عمل کنید.
شماره شش: روی خاص بودن تمرکز نکنید.
افراد خجالتی اغلب احساس می کنند که باید موضوعات عجیبی رو برای صحبت مطرح کنند، اما اینطور نیست. پس سعی کنید با موضوعات ساده شروع کنید، به حرف بقیه توجه کنید، تعامل دو طرفه داشته باشید و سوال بپرسید. این کارها باعث میشه داخل صحبت کردن غرق بشید و اصلا متوجه گذر زمان نشید.
شماره هفت: نفس عمیق بکشید.
وقتی یه فرد خجالتی در کنار افراد جدید قرار میگیره، استرس منفی رو احساس میکنه و به سرعت بهش غلبه می کنه. در حالی که فرد خجالتی با پیدا کردن یه فرصت مناسب مثل رفتن به یک گوشه ساکت یا یک اتاق دیگه برای چند لحظه میتونه آرامش خودش رو دوباره کسب کنه. به این شکل که تو اون چند دقیقه چشماشو ببنده، و عمیق نفس بکشه و این کار باعث میشه فشاری که بهش وارد شده کنترل بشه و با آرامش بیشتری به ارتباط خودش ادامه بده.
شماره هشت: عضلات خودتون رو منقبض نکنید.
افراد خجالتی مواقعی که خجالت میکشن بدن خودشون رو منقبض می کنند این انقباض باعث میشه به بدن این پیام فرستاده بشه که در موقعیت استرسی قرار داره و باید وارد شرایط استرسی بشه که عملکرد فرد رو تا حد زیادی کاهش میده. در حالی که اگه تمرین کنید در هر شرایطی آرام باشید و عضلات بدن خودتون رو منقبض نکنید می تونید کمرویی خودتون رو بهتر مدیریت کنید.
بهترین تمرین اینه که در یک لحظه همه عضلات خودتون رو منقبض کنید و چشماتون رو ببندید و به یک باره خودتون رو رها کنید یا اینکه اگر در جمعی هستید که نمیتونید این کار رو بکنید از انگشتان پاتون شروع کنید و به ترتیب بیاید بالا و عضلاتتون رو منقبض کنید و بعد رهاش کنید این باعث میشه آرامش بیشتری بهتون امنقل بشه.
شماره نه: تماس چشمی برقرار کنید.
برقراری تماس چشمی یکی از بهترین فعالیت های اعتمادسازیه که میتونید انجام بدید. تماس مستقیم چشمی به ایجاد ارتباط عاطفی و معنادارتر کمک می کنه. هر چقدر تماس چشمی بیشتری برقرار کنید، علاقه مند تر به نظر می رسید این باعث میشه که طرف مقابل بدونه که شما به گفتگو علاقه مند هستید و احساس راحتی می کنید.
شماره ده: در لحظه زندگی کنید.
وقتی روی لحظه حال تمرکز می کنید، آگاهی بیشتری روی خودتون پیدا می کنید و باعث میشه بهترین کلمات و حرکات رو از خودتون نشون بدید. همچنین باعث میشه روی حرف مخاطبتون هم تمرکز کافی رو داشته باشید تا بهترین جواب رو بهش بدید و این خود به خود کمرویی شما رو کم میکنه.
شماره یازده: تعاملات دیگران رو تقلید کنید.
اگر در برقراری ارتباط با کسی مشکل دارید و احساس میکنید دچار تنش شدین، سعی کنید ازش تقلید کنید. منظورم تقلید کامل از تک تک کارهایی نیست که اون فرد انجام میده، اما میتونید به شکلی که خود اون فرد متوجه نشه حالت و لحن صداشو تقلید کنید. این کار باعث میشه به صورت ناخودآگاه فرد با شما احساس نزدیکی بیشتری داشته باشه.
شماره دوازده: برای هر کاری مخالف نباشید.
هر موقع که برای یک کار مخالفت می کنید،که فرصت ملاقات با افراد جدید و کشف موقعیت های جدید را از دست می دید. به جای اینکه همیشه به همه چیز نه بگید به خودتون فرصت حضور در موقعیت های مختلف رو بدین، این به شما امکان میده در کنار مردم باشید و با اون ها معاشرت کنید. اگر دائماً خودتون رو در کنار مردم قرار بدین، به این کار عادت میکنید و این قطعاً به شما کمک میکنه تا خجالتی و ساکت نباشید.
کلام آخر:
کمرویی در بیشتر اوقات باعث میشه نتونیم درخواست هامون رو به طور درست بیان کنیم و همین باعث میشه یا حقی از ما ضایع بشه یا اینکه موقعیتی مناسب از دست بره ولی حتما کمرویی قابل کنترل و مدیریته فقط باید به صورت مستمر این تمرینات رو انجام بدید تا نتیجه مطلوب حاصل بشه.
به کمرویی خودتون از ده چه درجه ای میدید؟
نویسنده: پژمان احمدی