شکایت و اعتراض کردن یک مکانیزم دفاعی برای تخلیه احساسات منفی توسط خیلی از آدمهاست؛ رفتاری که ما به عنوان غر زدن میشناسیمش و خیلی دوست نداریم غر زدن افراد رو بشنویم اما داخل افرادی که میشناسیم حتما افرادی هستند که غر زدن یکی از ویژگی های اصلی اون ها به شمار میاد که باید یاد بگیریم به چه شکل با اون ها رفتار کنیم که هم خود ما دچار احساسات منفی نشیم هم احساسات اون فرد به شکل درست تخلیه بشه.
داخل این مقاله چهار راهکار برای کنترل افراد غرغرو رو بهتون گفتم پس تا انتها همراه من باشید.
شماره یک: اجازه بدین تخلیه بشه.
خیلی از آدم ها به دلیل این که میخوان تخلیه بشن و حرفاشون رو به یکی دیگه بگن این کارو انجام میدن پس باید اجازه بدیم به طور کامل شکایتشو بهمون بگه و شکایاتش رو بیان کنه، به این شکل یک فرد شنوا رو پیدا کرده که میتونه با خیال راحت باهاش صحبت کنه و آروم بشه؛ اما اگه تهاجمی برخورد کنیم نه تنها اوضاع بهتر نمیشه بلکه میزان این شکایات هر روز بیشتر و بیشتر میشه.
شماره دو: باهاش مخالفت نکنید و وارد جر و بحث نشید.
بدترین کاری که میتونیم بکنیم اینه که سریع با حرفاش مخالفت کنیم و وارد یک جر و بحث بیهوده بشیم تا بهش ثابت کنیم داره اشتباه میکنه؛ چون در اون لحظه بخش منطقی اون فرد تا حد زیادی خاموشه و با دلیل و برهان ما قانع نمیشه پس به جای جر و بحث کردن همچنان باید شنوای خوبی باشیم و حرفاش رو نه تایید کنیم نه رد.
شماره سه: بهش یادآوری کنید که بهتر میتونست رفتار کنه.
خیلی از افراد به دلیل بی مسئولیتی خودشون اتفاقاتی براشون میفته که آخرش منجر به غر زدن میشه پس بعد تموم شدن حرفاش ازش بپرسیم که اگه اینطوری رفتار میکردی به نظرت این اتفاق میفتاد و اینجوری متوجهش کنیم دوباره این اشتباه رو تکرار نکنه.
شماره چهار: جنبه های مثبت رو بهش یادآوری کنید
خیلی از افراد غرغرو فقط از یک جنبه به موضوعات نگاه می کنند و با توجه به اون جنبه قضاوت می کنند و شکایات خودشون رو بیان می کنند در حالی که اگه جنبه های مثبت و نیمه پر لیوان رو بهشون نشون بدیم تا حد زیادی میتونیم آرومشون کنیم.
شما چه راهکار دیگه ای پیشنهاد می کنید؟
نویسنده: پژمان احمدی