هوش مالی چیه؟

همیشه با خودم فک می‌کردم که چرا بعضی از آدما  خیلی راحت پول در میارن ، ولی بعضی دیگه  انگار پول ازشون فرار می‌کنه. و  دنبال ایراد کار بودم که ببینم که مشکل از چیه . تازگیا فهمیدم که واسه پولدار شدنم باید باهوش بود، البته این هوش با آی کیو فرق داره .. توو  ادامه ویدیو مفهوم هوش مالی بررسی کردم  تا راز درست پول دراوردن فاش بشه
هوش مالی یه مفهومی ذهنیه که به عملکرد یا کارای خاصی اشاره میکنه  که ثروتو  به زندگیت میاره.
جیمی مک‌اینتایر توو  کتابش به  اسم «درسایی که آرزو داشتم توو  مدرسه یاد بگیرم» به مفهوم ماتریس هوش اشاره کرده‌. اون با استناد به این مفهوم روشایی رو  برای مدیریت امور مالی پیشنهاد کرده و گفته که چطوری میشه  به استقلال مالی رسید.


این کتاب به موضوعات بسیار مختلفی  توو  زمینه‌ی پول‌سازی پرداخته که نمیشه  همه مطالبشو توو یه ویدیو خلاصه کرد  اما  چند راهکار عملی و تکنیکی رو که نویسنده شخصا برای مشکل مالی خودش  به کار گرفته رو ، اینجا بهت میگم که خیلی میتونه کمکت کنه . مک‌اینتایر با این تکنیکا خودشو از زیر  بدهیه ۱۵۰ هزار دلاری خلاص کرد و اینجوری راهشو به سمت  میلیون‌ها دلار پولو آرامش  هموار کرد.
با دیدن این ویدیو  با ویژگیای شخصیتی و رفتاری مدیرایه  کارآمد و ناکارآمد آشنا میشی ، ذهنیت لازم برای موفقیت و شکستو  یاد میگیری  و همینطور  یاد می‌گیری که چطوری  باورای محدودکننده‌ای رو که سد راه پول درآوردنته رو، کنار بزاری. و  دستورالعملی بهت می‌دم  تا با طراحی مؤثر بعد مالی‌ زندگیت، خودتو به سمت اهداف اولیه‌ی پول‌سازی متمرکز و هدایت کنی. 
برای شروع باید بدونی توو ذهن آدمی که هوش مالی بالایی داره چی میگذره 
مک‌اینتایر برخلاف انتظارش، فهمید که مدیرایه مالیِ خوب، برای رسیدن به ثروت و رفاه مالی اقدامات خاصیو انجام می‌دن. پس  به این نتیجه میرسیم  که ادمایی که از نظر مالی موفقن با  ادمایی  که وضع مالی بدی دارن، ذهنیت‌های متفاوتی نسبت به پول دارن. این دو مورد باعث میشه یه حقیقت بزرگ واسه ما اثبات بشه اونم اینه که  : موفقیت مالی ما تا حد زیادی تحت کنترل باوریه که درباره‌ی پول داریم. طبق این فرضیه، اگر به باورای محدودکننده‌ای که درباره‌ی پول داریم بچسبیم، همیشه از پیامدای موندن توو  این نیروی مضر، ضرر میکنیم. این باوهای منفی‌ ما هستن که نمیزارن به بالاترین سطح استقلال مالی برسیم

حالا ویژگی های افرادی که هوش مالی بالایی دارن که با تقویت این ویژگیا تو همیمتونی وش مالی بالایی داشته باشی 
قبل اینکه اونارو بگم تو بهم بگو از نظر خودت هوش مالی بالایی داری یا نه ؟
1 داشتن طرح عملیاتی
ادمایی که از هوش مالی بالایی  دارن، برای همه زندگی مالی خودشون  طرح عملیاتی کاملی  دارن و برای مدیریت و پیاده‌سازی اون  برنامه‌ی روزانه‌ دقیقی  دارن .برای اینکه بتونی یه طرح عملیاتی خوب بسازی باید از افراد با تجربه کمک بگیری 
2 پس‌انداز کردن حداقل  ده درصد از درآمد
این افراد  به‌طور مرتب دست‌کم ده درصد از درامدشونو  نگه می‌دارن. اونا  یا با اون  سرمایه‌گذاری میکنن یا توو  بلندمدت باهاشو سود بدست میارن  پس حتی اگه الان درامد خیلی کمی داری فک کن ده درصد کمتر حقوق میکیری و اونو پس انداز کن 
3 به حداقل رسوندن بدهی

افرادی با هوش مالی بالا ، می‌دونن که قرض بالا آوردن بار سنگینیه و توو  درازمدت تأثیر بدی روو  میزان ثروتشون  میزاره . این افراد سعی می‌کنن تا بدهیای خود شونو به حداقل برسونن. اما ، اگه مجبور باشن که با قرض کردن اقدام به خرید کنن، قبل از تصمیم‌گیری برای خرید، بهترین و مناسب‌ترین قیمتو انتخاب می‌کنن. اونا  توو  بیشتر  مواقع  بدهیاشونو  با سودی که از سرمایه‌گذاری‌ هوشمندانه به‌دست میارن ، صاف می‌کنن پس سعی کن تا میتونی از هر نوع وام و بدهی دوری کنی 
4 تعیین اهداف مالی بلندمدت و کوتاه‌مدت
اهداف مالی ارتباط مستقیمی  با طرح‌های عملیاتی مؤثر داره. اهدافِ افراد باهوش به دو دسته‌ی کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شه، و همین باعث میشه تا توو طول  روز فکرشون روی بدست اوردن اونا  متمرکز باشه.
 5   داشتن استراتژی در خرج‌کردن
ادمایه  باهوش درباره‌ی هر مبلغی که میخوان  خرج کنن  با دقت فکر  می‌کنن.
مدیرایه مالی موفق از پیامدای کوچیک‌ترین خرید خودشونهم باخبرن . اونا  میدونن که جمع‌ شدن خریدای به‌ظاهر کوچیک توو  بلندمدت چه عواقبی به دنبال داره. خریدای کوچیک موجب تلنبار شدن بدهی میشه و روو  فرصتایی که برای کسب سود پیش میاد ، تاثیر  میزاره.
این ادما  توانایی عجیبی توو  پیش‌بینی آینده دارن. این قابلیت به اونا  کمک میکنه تا پیامدای خرج‌ کردن پولشون  رو بشناسن و به این ترتیب برای خرج‌ کردن یا نکردن اون تصمیم درستی بگیرن. اگه نتیجه بگیرن که خرج‌ کردن پولشون توو بلندمدت برای اونا  سودی نداره، قبل  از هر اقدامی تصمیماتشونو  اولویت‌ بندی می‌کنن.

6 توصیه‌ گرفتن از متخصصین مدیریت مالی
افرادی‌ که هوش مالی بالایی دارن خودشونو عقل کل نمیدونن . بنابراین دائما با افراد متخصصی که توو  این زمینه سابقه‌ی مفیدی دارن مشورت میکنن

7 توو تعامل بودن با مدیرایه مالی موفق
برای اینکه توو مدیریت پولت  موفق باشی، باید از ویژگیا، عادتا و رفتارای روزانه‌ی افرادی که قبل از تو  این راهو رفتن الگوبرداری کنی. به همین دلیله که مدیرایه  مالی با مدیران مالی موفقتر از خودشون  دوستی میکنن. اونا  به‌خوبی میدونن که از این راه  ، دریچه‌ای از آگاهی و اطلاعات عمیق‌تر رو برای تصمیم‌گیری مالی بعدیشون ، باز میکنن.
حالا تو بهم بگو حاضری با افراد موفقتر حوزه کاری خودت دوست بشی ؟

8 یادگیری مداوم استراتژی‌های مالی جدید
این افراد  هیچ‌وقت از یادگیری درباره‌ی پول درآوردن، سرمایه‌گذاری، اطلاعات مربوط به اموال، سهام و غیره دست نمی‌کشن. پول درآوردن برای اونا  مثل نفس کشیدن حیاتیه. مدیرایه باهوش از همه  لحظه‌های زندگی‌شون برای یادگیری استفاده می‌کنن. همیشه وقتی اونارو می‌بینی، دارن به برنامه‌ای با موضوع  ثروتمند شدن که از رادیو پخش میشه گوش می‌کنند، یا کتاب میخونن، یا درباره‌ی پول با بقیه صحبت می‌کنن، یا  به سمینار امور مالی میرن  یا درحال مطالعه‌ی بخش اقتصادی روزنامه هستن و  پول درآوردن برای اونا  تبدیل به عادت شده و این عادت اونارو توو  امور مالی‌شون به موفقیت میرسونه .
پس چرا تو  پول‌ درآوردنو به یکی از عادتای زندگیت تبدیل نکنی؟

حالا از اینور ادمایی که هوش مالی کمی دارن چجورین 
1 دائما بدهی بالا میارن
اگر میخوای که پولتو  به‌درستی مدیریت کنی، باید از نوع  قرض و بدهیو وام  دور شی ، مدیران مالی موفق هم  به هیچ قیمتی حاضر به بالا آوردن بدهی نیستن. اما به نظر میرسه که مدیران مالی ناموفق، نمیتونن تا در برابر  وسوسه‌ی خرج‌ کردن مقاومت کنن. اونا  با این ولخرجیا پول  زیادیو توو بلندمدت از دست میدن.

2 همه پس اندازشونو خرج میکنن
مدیری که نتونه  پولشو درست مدیریت کنه ، هر وقت  که احساس نیاز به خرید داشته باشه ، هرچی که دم دستش باشه می‌خره. اون  تابع احساسات خودشه  و از حسی که خرید بهش میده و لذت  آنی بعده خرید، لذت می‌بره. این ادما  با تموم‌ کردن حقوق ماه قبل به سراغ حقوق بعدیشون میرنم و این دور باطل هئ  ادامه پیدا می‌کنه. هر وقت پول دربیاره، بدون معطلی خرجش می‌کنه. وقتیم که  پولی در کار نباشه، خرجاشو  محدود می‌کنه یا به دوستو اشنا و همسایه متوسل میشه.
حالا تو بهم بگو اختیار جیبتو داری یا نه اون اختیار تو رو بدست گرفته ؟
3 هدف و برنامه‌ای برای پول‌ درآوردن ندارن
پول در‌آوردن توو  زندگی یه مدیر مالی ناموفق جایی نداره. اینجوری  به‌راحتی از کنار تعیین هدف و ایجاد طرح عملیاتی برای اون میگذره، بدهکار باقی میمونه و به استقلال مالی نمیرسه
4 با افراد متخصص مشورت نمیکنه
باید دو نکته رو یاداوری کنم ؛ اول اینکه ادمایه ناموفق فکر میکنن که برای تصمیم‌گیری توو امور مالی لازم نیست تا از کسی کمک بگیرن. ولی باید بدونن که تصمیم‌گیری درست  توو موضوع، امنیت آینده‌ی اونارو  تامین میکنه.
دوم اینکه به نظر اونا  این منطقی نیست که برای مشاوره‌ی مالی هزینه کنن و همون اولِ کار حساب بانکیشون پر از پول نباشه. اما اونا  باید درنظر داشته باشن که زندگی واقعی با خیالات‌شون زمین تا آسمون فرق داره. باید یاد بگیرن که برای بدست اوردن  پول زیاد توو  بلندمدت، مجبورن که سر کیسه رو شل کنن و برای آموزش خودشون و راهنمایی گرفتن هزینه کنن.
بعضی از این ادما باور ندارن که میتونن از عهده‌ی برداشتن قدمای عملی و رسیدن به استقلال مالی بربیان. مشکل اونا  اینه که کاملا دل به کار نمیدن و وارد میدان عمل نمیشن. اونا  تا وقتی که انگیزه‌ی لازمو برای نجات خودشون  از این وضعیت به دست نیارن، توو بدهی‌هاشون دست‌وپا خواهن زد
5 به ضرورت آموزش‌ توو  زمینه‌ی امور مالی بی‌توجه هستن
مدیرایه مالی ناموفق فکر میکنن که نیازی به یاد گرفتن  مدیریت مسائل مالی ندارن. این طرز تفکر از باوری سرچشمه می‌گیره که میگه: پول چرک کف دسته،  پس  بی‌اهمیته.
این مدیرا نیاز به محرک یا فردی دارن  که اونارو  به سمت  استقلال مالی هل بده.
حالا تو بگو حاضری پول بدی که برای بالا رفتن هوش مالیت آموزش ببینی ؟

6 تابع حرف دوستاشون  هستن 
برای کسی که هوش مالی پایینی داره، هر نکته‌ای نکته‌ی خوب به حساب میاد. بنابراین دور از انتظار نیست که اون و دوستاش دور هم جمع بشن  و مشکلات مالیشونو  باهم درمیون بزارن . اونا  حین  صحبت با هم ، تجربیاتتشونو به هم میگن و راهنمایی می‌گیرن. مشکل اینجاست که  افراد گروه نه تنها دانش و تجربه‌ی عملی کمی توو  امور مالی دارن، بلکه کورکورانه راهنمایی همدیگرو قبول می‌کنن و تصمیمات بقیرو به چالش نمی‌کشن.
نکته‌ی منفی این استراتژی اینه که جمع موردنظر (که بیشترشون با هم دوستن ) جزو جمعیت ۹۶ درصدی مدیرایه ناموفق هستن. شاید راهنماییهاشون  رایگان باشه، ولی توو درازمدت اثر نامطلوب خودشو نشون میده. همچین مدیرانی این نکته رو فراموش میکنن که «هیچ منفعتی رایگان به دست نمیاد، مگه اینکه برای تبعات بلندمدت هر تصمیمی اولویت‌گذاری کنی.» این حرف موقعی بیشتر اهمیت پیدا میکنه که خواستار رسیدن به استقلال مالی باشی اون موقع دوستات جز به بیراهه کشوندنت مزیتی نخواهن داشت 
 
همون طور که دیدی داشتن هوش مالی بالا یه فرمول عجیب غریب سخت نداره و با رعایت کردن چند نکته کوچیک ولی مهم میتونی هوش مالیتو تقویت کنی 
حالا تو بگو چکار دیگه ای برای تقویت هوش مالی پیشنهاد میکنی ؟

منبع : سایت چطور


 

۵
از ۵
۱۷ مشارکت کننده

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید