شکست عشقی یکی از دردناک ترین تجربه هایی است که هر انسانی می تواند احساس کند، این اتفاق به هر دلیلی می تواند اتفاق بیفتد؛خیانت، دروغ، دوست نداشتن طرف مقابل، سوء تفاهم، اختلاف سلیقه و یا عدم سازگاری با هم جز عواملی است که می تواند باعث شکست عشقی یا پایان یک رابطه احساسی بین دو نفر باشد.
روبه رو شدن با این واقعیت برای کسی که دچار شکست عشقی شده، کار بسیار دشواری است اما در هر صورت این فرد همچنان حق زندگی کردن دارد و باید به زندگی طبیعی برگردد پس باید یاد بگیرد چه اقداماتی انجام دهد که برگشت به زندگی طبیعی برایش آسان تر باشد.
در این مقاله راهکارهایی برای پشت سرگذاشتن شکست عشقی ارائه شده است که پیشنهاد میکنم تا پایان همراه ما باشید.
راهکار اول:سوگواری کنید.
وقتی شما در رابطه احساسی خود شکست می خورید نمی توانید به راحتی از آن عبور کنید یا با آن کنار بیایید چون در واقع فردی را از دست داده ایید که تا چند روز پیش، او را تکه ای از وجود خود میدانستید پس کاملا طبیعی است مدتی در ناراحتی عمیق باشید پس این سوگواری برای از دست دادن رابطه، به روند برگشتن شما به زندگی طبیعی کمک خواهد کرد چون ابراز ناراحتی شدید می تواند در کم شدن آن تاثیرگذار باشد و در همان اول کار وانمود نکنید که هیچ اتفاقی نیفتاده و ژست انسانهای قوی را به خود نگیرید.
راهکار دوم: ارتباط خودتان را کامل قطع کنید و از شبکه های اجتماعی هم مدتی دور شوید.
یکی از اشتباهاتی که اکثر آدم ها بعد از شکست عشقی انجام می دهند این است که به صورت مداوم پارتنر قبلی خود را در شبکه های اجتماعی چک می کنند که آیا پروفایلش را تغییر داد، استوری گذاشت، پست منتشر کرد، چه کسی را آنفالو کرد ، چه کسی را به تازگی فالو کرده است، چه کپشنی برای پستش نوشته است و انواع اقسام چک کردن ها.
این کار باعث می شود فرد اصلا وارد فاز عادی شدن شرایط بعد از شکست عشقی نشود و مانند زخمی است که مدام روی آن نمک پاشیده می شود و تازه می ماند.
در این شرایط بهترین کار این است مدتی از شبکه های اجتماعی دور شوید و روابط خودتان را نیز محدود به افراد درجه یک خود کنید و اگر شغلتان با شبکه های اجتماعی و اینترنت سروکار دارد فقط امور مربوط به شغلتان را انجام دهید و از آن شبکه ها و پیام رسان ها فاصله بگیرید .
همینطور باید هر نوع شماره یا پیامی از او دارید را نیز حذف کنید و مراقب صفحات دوستان مشترکتان نیز باشید چون ممکن است یک عکس مشترک دوباره شما را به یاد آن فرد بیندازد و فراِیند فراموشی را ماه ها به تعویق بیندازد.
راهکار سوم:دوستی با وی را قطع کنید.
بعد از قطع یک ارتباط احساسی تا مدتی دوستی با آن فرد را نیز کنار بگذارید چون خیلی از افراد برای آن که احساس دوست داشتن خودشان را حفظ کنند دوستی و ارتباط را با پارتنر قبلی خود حفظ می کنند و به بهانه این که "درست است ما دیگر رابطه احساسی نداریم ولی بیا دوست باقی بمانیم" فرآیند پشت سر گذاشتن این رابطه را روز به روز به تعویق می اندازند به شکلی که بعضی اوقات برایشان غیرممکن می شود.
همچنین اگر با پارتنر قبلی خود همکار هستید سعی کنید در محیط کاری کمتر او را ببیند و تعاملات دو نفره را کاهش دهید البته این موضوع تا زمانی باید ادامه پیدا کند که احساس شکست و ناراحتی شما تا حد زیادی فروکش کند و بعد می توانید به ادامه همکاری یا دوستی مسالمت آمیز تان فکر کنید.
راهکار چهارم: وسایلی که شما را به یاد اون می اندازد را ناپدید کنید.
بدون استثنا هیچ اثری از او باقی نگذارید و همه وسیله ها،هدایا و نشانه هایی که شما را به یاد پارتنر قبلی خود می اندازد دور بیندازید حتی اگر یک درصد احتمال می دهید در آینده ممکن است با هم ارتباط داشته باشید باز هم این کار را بکنید.یا اینکه می توانید آن ها را به یک فرد قابل اعتماد بدهید و ازش درخواست کنید تا یک سال اجازه ندهد به آنها دسترسی داشته باشید حتی اگر شما هم از وی خواستید تا یک سال مانع شود.
در ضمن کارهای دیگری که شما را به یاد اون می اندازد را نیز کنار بگذارید مثل دیدن مسابقه تیم مورد علاقه وی یا سریال مشترکتان.
یادتان نرود همه این کارها به این دلیل است هر چه سریع تر به زندگی شاد و پرانرژی خودتان برگردید پس از انجام این کارها شانه خالی نکنید.
راهکار پنجم: گذشته خودتان را بررسی و واکاوی نکنید.
یکی از مهم ترین کارهایی که باید بکنید، عدم شخم زدن گذشته است.این کار باعث می شود روزانه زمان زیادی را صرف واکاوی و پیدا کردن دلیل برای اتفاقات و رفتارهای گذشته باشید و همین بشدت انرژی شما را تحلیل می دهد و فرآیند پشت سرگذاشتن را طولانی می کند.
راهکار ششم: زندگی عادی خود را ادامه دهید.
دنیا به آخر نرسیده است که یک گوشه بنشینید و زانوی غم بغل کنید. بعد از چند روز سوگواری (حداکثر 3 روز) برای عشق از دست رفته خود به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.حبس کردن خودتان در خانه یا مثل یک مرده متحرک زندگی و کار کردن باعث درست شدن شرایط نمی شود باید به زندگی طبیعی خود بازگردید و همه کارهایی که قبلا به تنهایی انجام میدادید مثل کار کردن، کتاب خواندن ، ورزش کردن و کارهای دیگه را از سر بگیرید.
راهکار هفتم: از این فرصت نهایت استفاده را بکنید.
حالا یک فرد تنها و مجرد هستید وقت بیشتری برای انجام کارهای عقب افتاده زندگیتان دارید همه آن ها را فهرست کنید و برای انجام آن ها برنامه ریزی کنید. به این اتفاق به شکل یک فرصت خوب نگاه کنید تا از سایر جنبه های زندگی خود لذت ببرید با خانواده خود وقت بگذرانید و کارهای جدیدتر و هیجان انگیزتر را تجربه کنید.
راهکار هشتم: نکات منفی او را یادآوری کنید.
مغز انسان برای محافظت از شما سعی می کند وقایع خوب گذشته را بیشتر به یاد شما بیاورد و همین باعث ایجاد احساس دلتنگی و در نهایت ناراحتی شما می شود در حالی که اگر آگاهانه به نکات منفی رابطه خود فکر کنید خواهید دید آنچنان هم همه چیز گل و بلبل نبوده و فهرست بلند بالایی از نکات منفی در آن رابطه بوده که شما را ناراحت می کند و این احساس را به شما می دهد که " بهتر که به پایان رسید".
راهکار نهم: برای رابطه خود یک قبر درست کنید.
تصور کردن این که رابطه قبلی شما مرده و حالا درون یک قبر قرار دارد که هیچگاه نمی تواند زنده شود یک تکنیک روانی خوب برای پشت سرگذاشتن رابطه قبلی شماست.این کار را زمانی انجام دهید که در طول روز ناخودآگاه رابطه قبلی برایان تداعی می شود و باید خیلی سریع واکنش نشان دهید تا ادامه روزتان خراب نشود.
راهکار دهم: با دوستان قدیمی خود ارتباط برقرار کنید.
ارتباط با آدم های متعدد به ویژه دوستانی که از قبل میشناسید باعث می شود احساس خوبی از آن ها دریافت کنید و لحظات خوشی را در طول روز داشته باشید که همین لحظات خوش فرآیند پشت سرگذاشتن را راحت تر می کند.
راهکار یازدهم: سلامتی خود را ارتقا دهید.
توجه به سلامتی جسمی و روحی خود باعث می شود حال کلی خود را بهتر کنید.برای این کار رژیم غذایی خود را اصلاح کنید، روزانه حداقل نیم ساعت ورزش کنید و پانزده دقیقه مدیتیشن انجام دهید. همه این کارها به میزان قابل توجهی باعث ارتقای سلامتی شما و ایجاد حال خوب شما می شود.
راهکار دوازدهم: شاید اتفاقات بهتری در راه است.
اگر از زاویه ای دیگر به اتفاقات بد نگاه کنیم می توانیم نکات مثبت زیادی از آن اتفاقات متوجه شویم و یکی از نکات این است که شاید موقعیت ها و فرصت های بهتری در انتظار شماست که این اتفاق ناخوشایند برای شما رخ داده است و این مقدمه ای برای شروع آن فرصت خوب است.نگاهی به اتفاقات دیگری در گذشته بیندازید، حتما اتفاقاتی را خواهید یافت که پیش خود فکر کرده اید که چه خوب شد این اتفاق افتاد و باعث شد اتفاق و فرصت خوب بعد از آن نیز اتفاق بیفتد پس به این شکست عشقی هم اینگونه نگاه کنید و مطمئن باشید فرصت های بینظیری در انتظار شماست فقط کافیست این را باور داشته باشید و در مسیرش با انگیزه زیاد حرکت کنید.
راهکار سیزدهم: آینده را بدون او تصور کنید.
تصور این که در آینده بدون وی یک فرد موفق،خوشبخت و شاد خواهید بود می تواند به شما کمک بسزایی کند چون شما توانایی های خود را می شناسید و می دانید بدون وی نیز امکان خوشبخت شدن را خواهید داشت.
راهکار چهاردهم: یک کار خیلی متفاوت را امتحان کنید.
تحقیقات نشان می دهد افرادی که د ناراحتی خیلی زیادی هستند در صورت انجام یک کار خیلی متفاوت می توانند با ناراحتی خود بهتر کنار بیایند مثلا چند روز به سفر بروید، با دوستانتان به کوهنوری بروید، در یک دوره آموزشی شرکت کنید و یا هر کاری که تا کنون آن را امتحان نکرده اید فقط به این نکته توجه کنید این کار بعد از دوران سوگواریتان باشد نه اینکه بخاطر فرار از سوگواری این کارها را بکنید.
راهکار پانزدهم: تغییرات کوچک ایجاد کنید.
تغییرات کوچک باعث می شود ذهنتان باز تر و تازه تر شود و با ناراحتی های روحی راحت تر کنار بیایید مثلا دکور اتاقتان را تغییر دهید، چینش میز کارتان را عوض کنید، در نحوه لباس پوشیدنتان تغییر کوچک ایجاد کنید، موهایتان را رنگ کنید و یا هر تغییر کوچک دیگری که حالتان را بهتر می کند.در ضمن این تغییرات کوچک نباید در دیگران این حس را ایجاد کند که شما بخاطر ناراحتی این تغییر را ایجاد کرده ایید مثلا خیلی از خانم ها در زمان ناراحتی موهای خود را کوتاه می کنند یا دیگر آرایش نمی کنند و یا آرایش های تیره و غمگین انجام می دهند.این روش درستی برای ایجاد تغییرات کوچک نیست.
راهکار شانزدهم: برای درد دل کردن هر فردی را انتخاب نکنید.
برای خالی کردن خودتان ممکن است نیاز به صحبت کردن داشته باشید که خانواده و دوستان در اولویت این درد دل کردن قرار می گیرند اما این افراد به خاطر اینکه شما را بسیار دوست دارند و میخواهند حال شما سریع تر خوب شود سعی می کنند با توجه به تجربیات خودشان یک راهکار سریع به شما ارائه دهند در حالی که در بسیاری از موارد این راهکارها برای شما کاربرد ندارد پس بهتر است وقتی با فردی درد دل می کنید از او بخواهید فقط شنونده حرف های شما باشد و به شما راهکاری ندهد.
راهکارهای خود را از یک فرد متخصص مانند روانشناس بگیرید.
راهکار هفدهم: به خودتان جایزه بدهید.
با خود یک قرارداد امضا کنید که هر زمان بیشتر از یک بازه زمانی خاص به رابطه قبلی فکر نکردید و شاد و پرانگیزه به فعالیت عادی زندگیتان پرداختید به خود جایزه بدهید این جایزه می تواند رفتن به گردش یا سینما باشد یا خرید یک لباس زیبا برای خودتان.
راهکار هجدهم: از چاله به چاه نیفتید.
افراد زیادی هستند که برای فرار از ناراحتی های شکست عشقی بلافاصله با یک فرد دیگر وارد رابطه می شوند این کار احمقانه ترین کار ممکن است چون باعث می شود روی زخم خود را با چیزی بپوشانید که آن زخم را بیشتر و عمیق تر می کند. بجای این کار اشتباه راهکارهای قبلی را امتحان کنید و اجازه دهید دوباره احساس دوست داشتن را حس کنید بعد وارد یک رابطه جدی شوید.
شکست عشقی یکی از اتفاقاتی است که بیشتر آدم ها در سطوح مختلف آن را تجربه می کنند و به نوعی یک مرحله عادی در زندگی آدم هاست اما این مرحله نباید شما را از ادامه زندگی عادی منع کند. مطمئنا می توانید با بکارگیری این راهکارها خیل سریع تر فرآیند پشت سرگذاشتن شکست عشقی را طی کنید و به زندگی عادی برگردید.
نویسنده: پژمان احمدی